טרכיאוסטומיה כאמצעי טיפולי בקורונה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/04/2020 | 21:05 | מאת: דוד

1. האם יכול להיות שטרכיאוסטומיה ללא הנשמה מלאכותית מקלה על הגוף לנשום ועשויה להפחית את הצורך של חולי קורונה בתמיכה נשימתית ולעכב את ההידרדרות הנשימתית שלהם? 2. האם יכול להיות שבקרב חולי קורונה שמועמדים להנשמה מלאכותית פולשנית לא בהולה, עדיף לבצע טרכיאוסטומיה במקום אינטובציה?

שלום, 1. לא. מדובר בניתוח שעדיף להימנע ממנו במידת האפשר. עדיף להיעזר בהנשמה לא פולשנית אם ניתן להימנע מהנשמה מלאה. 2. לא. יש סיכוי טוב בהרבה מקרים שלאחר הנשמה של מספר ימים יהיה אפשר לגמול מהנשמה ללא ניתוח.

18/04/2020 | 02:39 | מאת: דוד

ראיתי תגובה אנונימית באינטרנט של אדם שהציג את עצמו כמנתח אא"ג, כנראה מאמריקה, שאמר שעקב החשש של הצוות מהידבקות בבית החולים שלו החליטו לחרוג מהפרוטוקול המקובל של טרכיאוסטומיה לאחר שבועיים של אינטובציה ולהאריך את התקופה לשלושה שבועות בקרב חולי קורונה, גם במחיר הגדלת הסיכון להיווצרות סטנוזיס בקנה הנשימה.

מנהל פורום מחלות ריאה