קסולאייר טיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/03/2020 | 00:47 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, האם ישנם נתונים לכמה מחולי האסתמה טיפול ביולוגי בקסולאייר עוזר? הבנתי ששוק אניפלקטי ניתן לקבל גם אחרי שחוזרים מהטיפול הביתה. האם ידוע לך כמה אחוזים חווים את זה? הבנתי שיש מדינות שבהן המטופלים מזריקים לעצמם את הזריקה בבית. זה לא מסוכן לעשות את זה ללא השגחה רפואית? תודה

שלום, יש ניסיון רב שנים עם זולייר וזו תרופה בטוחה מאוד. לפחות כ- 50% מהמטופלים יהנו מהטיפול בזולייר. התופעה של שוק אנפילקטי קטנה מאוד, למרות שאני עובד במרכז גדול ויש הרבה מטופלים בזולייר לאורך השנים לא ראיתי תופעת לוואי מסוכנת עם הטיפול. בארץ מקובל להזריק בקופת חולים לאחר הפעמים הראשונות עם השגחה של חצי שעה.

מנהל פורום מחלות ריאה