זיהום פטרייתי בציפורן ושאיפה לריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/12/2019 | 23:53 | מאת: אלי

שלום רב. אני בן 19. במהלך השנה האחרונה סבלתי מספר פעמיים ממקרים של שיעול סטרידור ללא חום עם תסמינים של ברונכיטיס. כל מקרה ארך כשבוע וחצי ולאחר מכן עם ירידה בחומרת התסמינים. לקחתי מידי פעם גם אנטיביוטיקה אזניל מהרופאה שלי אך אני לא יודע במאה אחוז אם היא עזרה או לא. בשבוע האחרון שוב סבלתי מהתופעה המתוארת אבל פתאום נזכרתי שהיא קרתה לאחר שהתעסקתי עם הציפורן שלי. אני סובל כשנה מפטרת קשה בציפורניים - ומאז אני מרבה לגזור עם קאטר את הקצוות החדים של הציפורן ו״לגרד״ את הפטריה מהציפורן אבל כשאני עושה את זה אני מקרב את הראש שלי קרוב לאצבע עם הפטריה ולפעמים יוצא לי לשאוף כמה חלקיקים. מאז אותה מחשבה אני סבור שהמקרים של הברונכיטיס שהיה לי בשנה האחרונה הייתה בעצם זיהום קל בדרכי הנשימה מהפטרייה בציפורן. האם זה סביר? האם קיים טיפול אנטי פטרייתי שאני יוכל לקחת בשביל להחלים אחת ולתמיד? תודה רבה!

שלום, לא נראה לי שיש קשר בין הדברים. לגבי הפטרייה הציפורים ממליץ להתייעץ עם רופא עור.

מנהל פורום מחלות ריאה