NSIP lung disease interstitial

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/10/2019 | 14:29 | מאת: יאלוש

היי בת 38 מאובחנת עם הנ"ל מטופלת אימוראן שאלותי מדוע חשוב שקום ריאות מה זה מועיל ?? ומדוע צריך כל 6 חודשיים לבצע ct חזה ומה זה אומר הרעה במחלה בבדיקה נאמר כניסת אוויר מופחתת וכן חסימה על מה זה מצביע ?? תודה וסליחה על האורך

שלום, שיקום ריאות כולל בעיקר פעילות גופנית בהשגחה. כמובן שזה תורם לבריאות במיוחד עוזר לחולים עם מחלות ריאה בחיזור השירים המערכת הקרדיו-ווסקולרית ולכן חשוב. ניתן גם לבצע פעילות גופנית עצמאית. סיטי כל חצי שנה זה לא הפרקטיקה הרגילה וצריך לבדוק עם הרופא המטפל מדוע יש בכך צורך. הבדיקה הגופנית מלמדת על איוורור פחות טוב ולכן יש רושם של החמרה אולם קשה להשוות בדיקה גופנית לאורך זמן ולכן הדרך הטובה ביותר לעקוב היא באמצעות תפקודי ריאה ובדיקת 6 דקות הליכה.

מנהל פורום מחלות ריאה