ct ריאות בירור קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/06/2019 | 10:07 | מאת: עירית

שלום רב לאחר סטרנומטריה וניתוח מעקפים הסתיידויות גסות בקשת אאורטה, אאורטה עולה ויורדת עורקים קורונרים. לאחר tavi שינויים אמפיזמתיים קלים בעיקר בפסגות הריאות יותר משמאל. שינויים עדינים בצורת ground glass בלתי ספציפי וגרנולומה באונה עליונה משמאל. דרכי האוויר הראשיים פטנטים. לא הודגם ממצא ריאתי מוקדי או תסניני. שיניים בצורת mozic patren בבסיסי הריאות לא הודגמו שינויים ברונכיאקטטים. עיבוי פריברונכיאלי מינימלי בבסיסי הראיה משמאל סגמנט מדיאלי. עד כמה שניתן לדון בסריקה ללא הזרקת חומר ניגוד-לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות. בלוטת לימפה רטרוקבלית עם מרכז שומני. בלוטה נוספת פראטרכיאלית ומשמאל עם הסתיידות זעירה. ללא תפליט פלאורלי.לב מעט מוגדל. במעבר חזה-בטן איברים פרנכימתיים הודגמו חלקית,אדרנל הימני הודגם תקין, השמאלי הודגם חלקי זרוע לטררלי מעט מוגדל עם אפשרות של אדנומה זעירה,גרנולומות בכבד. קיפוזיס גבי מוגבר שינויים ניווניים בעמוד שדרה גבי. הסתדיידויות גסות באנטריור לונגי טונדינאלי ליגאמנט אוסטיופיטים קדמיים ואי גרמיים. לסיכום 1. שינויים אמפיזמתיים קלים 2.שינויים בלתי ספציפיים עם ground glass באפקס משמאל וגרנולה באונה עליונה משמאל 3. שינויים בצורת mozic pattren בבסיסי הריאות בלתי ספציפי ללא ממצא נוסף אשמח להארה /הסבר באשר לבדיקה שאבי בן 78 ביצע בשל קוצר נשימה, אי ספיקת לב ברקע.מעשן .

שלום, הממצאים בהחלט יכולים להתאים לאמפיזמה בשל עישון ולגודש ריאתי בשל מחלת הלב. ממליץ בדיקה במרפאת ריאות ובמרפאה קרדיולוגית.

מנהל פורום מחלות ריאה