אלרגיה והחמרה קשה באסתמה בחודש האחרון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/01/2019 | 22:19 | מאת: טל

שלום דר', בת 30,ברקע אלרגיה ונזלת אלרגית על בסיס קבוע. אובחנה אצלי אסטמה קלה ב2017, תפקודי ריאה יצאו תקינות, אך קיבלתי משאף סימביקורט ולקחתי לפני שינה כמעט באופן מלא כשידוע שצריך לקחת בוקר וערב. לא עשיתי זאת. אני חמישה חודשים אחרי לידה ולפני חודש הוחמרה לי האסתמה מאוד, ברמה כזו שהייתי פעמיים במיון בגלל קוצר נשימה רציני ופעם אחת אושפזתי. בכל הפעמים הללו קיבלתי פרדניזון ולאחר האשפוז אני עושה פעמיים-שלוש ביום אינהלציות של ונטולין, אירובנט ולוקחת משאף רלבר (הוחלף מהסימביקורט). תמיד לאחר הפסקה בשימוש בסטרואידים האסתמה חוזרת באופן קשה. מרגישה מיואשת, אובדת עצות כי אף פעם לא הייתי במצב כזה בעבר. האם זוהי אלרגיה אשר גורמת למצב הזה? האם יש דרך יציאה מההתקפים הללו ללא קבלת סטרואידים?

שלום, טיפול נגד אלרגיה חשוב וכן לטפל בסינוסים בהכוונה של רופא אאג. יש תרופה בשל זולייר שניתנת בזריקות ומיועדת לאסתמה אלרגית קשה. פני לרופא הריאות שלך.

27/01/2019 | 01:32 | מאת: טל

תודה רבה דר'. השבוע אטפל אצל רופא אלרגיה ורופא ריאות! האם נגרם מצב שיכול להיות בלתי הפיך למערכת הנשימה שלי? משתעלת הרבה ומוציאה ליחה בצבע ירוק קל/צהוב. חוששת מאוד.

שלום, לרוב בהחמרה של אסתמה יש שיפור לאחר הטיפול ואין נזק בלתי הפיך.

28/01/2019 | 21:02 | מאת: טל

תודה דר' על התשובה , שאלה נוספת, אתמול התחלתי טיפול רציני שניתן מרופא ריאות. 2 פעמים בודיקורט באינהלציה 3 פעמים ונטולין ואירובנט פרדניזון 40 מג סימבירוקט 3 פעמים ביום סינגולייר לפני שינה ותרסיס אבאמיס האם זה הגיוני שבערב אני מרגישה קצת יותר חסומה? הרבה ליחה, שיעול ורוק. התחלתי את הטיפול אתמול. אשמח לתשובתך

שלום, יתכן שהשפעת האינהלציה תמה בערב, ממליץ להוסיף אינהלציה במידה שיש תחושה של חסימה בערב.

28/01/2019 | 22:32 | מאת: טל

תודה רבה לך אז זאת אומרת לעשות 4 פעמים ביום ונטולין ואירובנט? האם אחרי כל הטיפול הזה יש סיכוי לאזן את האסתמה? - אני צריכה לחזור אחרי שבועיים לרופא. אני אובדת עצות ומפחדת.

מנהל פורום מחלות ריאה