Copd ללא שיעול וליחה.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/12/2018 | 12:02 | מאת: דימה

לרופא הנכבד שלום,אני בן 43 הובחנתי כי חולה סי או פי די דרגה 1 יש לי קשי נשימה קשים למרות ש תפקודי ראיות שביצעתי ב24.10.2018 יצא fev1/fvc 68% מטופל ברלבר92/22 ואטרובמט 20מג. לפי צורך האם יתכן הדרדרות מהירה כזאת?ושאין ליחה ושיעול בכלל אומר משהו?צילום חזה תקין.כמו כן קשה לנשום דרך האף ואף לא סתום.יותר קל דרך הפה.האם מאמצים פיזים כגון הליכות מהירות ועלית גבהים שמאמץ את הראיות יותר מדאי יכול לגרום להדרדרות. אני לא מעשן חצי שנה כבר בכלל.מודה מאוד מראש לתייחסות.

שלום, חומרת המחלה לא נקבעת לפי הערך שציינת בלבד. הערך התקין של היחס הוא בערך 75% כך ש 68% זה כשלעצמו לא מעיד על חסימה משמעותית. חומרה נקבעת גם לפי FEV1 שאני מניח שהוא גבוה יותר. אין מניעה לעשות פעילות גופנית ואני מניח שמצבך ישתפר עם הזמן בעקבות הפסקת העישון.

16/12/2018 | 07:55 | מאת: דימה

שלום ותודה על תגובה על השאלה הקודמת.המצב שלי החמיר לדעתי .לא מצליח לנשום דרך האף ואף לא סתום.דרך הפה יותר טוב.ב24.10 fev1 היה 96%.אני עובד משרה מלאה. האם רלבר 92/22 השפיע על התפקוד ראיות?

שלום, אני לא מצליח להבין אם האף לא סתום מדוע אתה לא יכול לנשום דרכו. מציע שתיבדוק את הענין אצל רופא אא"ג. סה"כ התפקוד הריאתי שלך כמעט תקין ואין מקום לדאגה.

17/12/2018 | 10:03 | מאת: דימה

שלום וברכה תודה רבה על תשומת לב אלי האם יתכן לנשימה דרך האף יותר מהירה מהנשימה דרך האף,ודרך האף קצב יתר איטי ולכל אני מרגיש אי נוחות? הפה נפתח אוטומטי כאילו מוח מצווה עלי לנשום כך.אני יודע שאני נשמע לא נורמאלי אבל יש גם קושי לעצור נשימה לזמן קצר. חוץ מזה כל המאוחר שלי אדום ורוד כזה האם זו התקף נפחת חריף.?

מנהל פורום מחלות ריאה