חרחורים וקשיי נשימה ומצד שני צילום תקין

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/11/2018 | 16:58 | מאת: דנה

בת 44 לפני כחצי שנה חליתי בדלקת ריאות קבלתי כמה סוגים של אנטיביוטיקה שלא הועילו נעשה צילום חזה שהראה תסנין חודש אחר כך בסיטי תסנין וגרנולומות קטנות וציסטה בפריקארד.עם חום עד 38 וכאבים בחזה ימין בעת נשימה וחרחורים רבים. לציין ביחד הופיע גם סינוסיטיס קשה בסיטי. מאז אפיזודות חוזרות של סינוסיטיס לעיתים חום שיעול חנוק חרחורים רבים וכל פעם על פי שמיעה הרופאה מאבחנת דלקת ריאות. לציין כי תפקודי ריאות ירדו השבוע הגעתי לרופאה עם שיעול קשה נשימה מלאה נוזלים והיא אמרה דלקת ריאות אקוטית ונתנה שוב טאבניק. לציין כי רופאת ריאות מכוונת לברונכוטזיות האם זה יכול להיות כשהצילום חזה תקין?? עשיתי צילום והוא תקין. מה יש לי? האם זה קשור לריאות בכלל??? מודה מראש על תשובתך

שלום, סינוסיטיס חוזרת יכולה לנבוע מבעיה אנטומית במערות הפנים וכדאי להיבדק ע"י רופא אא"ג. לגבי הריאות מומלץ לבצע סיטי חזה לברר את הבעיה. כמו-כן בירור אלרגיה, רמת נוגדנים, בדיקת זיעה. המשך מעקב במרפאת ריאות.

04/11/2018 | 21:57 | מאת: דנה

שאלתי האם שתי רופאות יכולות להבחין שיש דלקת ריאות אקוטית עפײי שמיעה ובעצם צ. חזה תקין.? ומה זה ברונכיאטזות???

שלום, יכולה להיות דלקת קלה בריאות, בעיקר בסימפונות שלא יראו בצילום. ברונכיאקטזיות הם הרחבה של הסימפונות כך שהנטייה לזיהומים ודלקות ריאה עולה. הטיפול בעיקר בפיזיותרפיה ואנטיביוטיקה מתאימה.

02/03/2020 | 22:40 | מאת: שוש

האם יש בארץ מומחא לברונכיאכטזיס ? אשמח לקבל שם של רופא מומחא

02/03/2020 | 22:51 | מאת: שוש

הבת שלי היום בת 23 , ויש לה ברונכיאכטזיס מגיל 9 , סובלת מהתלקחויות חוזרות , נמאס לה מהאנטיביוטיקה , שלעתים לקחה אנטיביוטיקה למעלה מחודש . היא מכייחת לבד ללא פיזיותרפיה נשימתית ( לא קבלה אף פעם )

מנהל פורום מחלות ריאה