קשיי נשימה הנמשכים מעל חודש וחצי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/09/2018 | 21:07 | מאת: בר

שלום ד"ר רוזנגרטן. אני בת 29, מעשנת מזה 6 שנים בין 15-20 סיגריות ביום. אני עושה כושר מזה שנתיים, בין 3 ל5 פעמים בשבוע ובכושר טוב. לאחרונה אני חווה קשיי נשימה וצפצופים בנשימה מהפה. לעיתים גם כאבים בחזה באזור הלב שמופיעים בעיקר בעת אימוני אירובי (לא משקולות) וחולפים במנוחה, אך גם לעיתים גם סתם באופן אקראי וחולפים לאחר כמה שניות/דקות. כאילו מרגיש שתקוע לי משהו בגרון ותחושה לא נעימה מתחת לצלעות. ניגשתי לרופא משפחה שנתן לי כדורים מכייחים שמתמוססים במים, כשזה לא עזר הפנו אותי לרופא ריאות שעשה לי בדיקת נשיפה לתפקודי ריאות והכל יצא תקין, רנטגן חזה יצא תקין .... הרופא ריאות נתן לי כדורים בשם ארדוטין למשך חמישה ימים, גם לא עזר. כרגע אני נוטלת רוליד מזה שלושה ימים שנתנה לי הרופאת משפחה. לא מרגישה שיפור. אני מאוד מתוסכלת... אני מתחילה להרגיש לא טוב באמצע האימונים, כאילו אין לי אוויר ולא מצליחה להשלים אימוני אירובי כמו שהייתי בעבר... יש לציין, לא יודעת אם זה קשור אבל בכל זאת, שסבלתי מאולקוס והליקובקטר וכתוצאה מזה מרפלוקס לפני כ5 שנים. הסימפטומים היו שונים (היו בעיקר צרבות) אבל הבנתי שהתסמינים עשויים להיות גם כמו אלה שיש לי... בנוסף גם צורכת הרבה קפאין ביום (3-5 כוסות קפה עפ 2 כפיות גדושות). אני יודעת שהייעוץ שלך לא מחליף ביקור אצל רופא, אבל ממש נמאס לי כבר ליטול כדורים מיותרים... האם יש בדיקות שהיית ממליץ לי לבקש מהרופא משפחה? בתודה, בר

שלום, אני מציע להיבדק ע"י רופא אא"ג שיכול להסתכל שאין בעיה כגון דלקת או בצקת במיתרי הקול. אקו לב ובמידה שאין הטבה סיטי חזה.

מנהל פורום מחלות ריאה