שינויים פיברוטים בפסגות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/08/2018 | 16:59 | מאת: עדי

אני בן 72 . מעשן מגיל 17 כ עד 12 סיגריות ביום . באחרונה אני סובל משיעול וליחה מרובה בצבע לבן עד שקוף . נוטל כרגע ראולין פעמים ביום וזה מקל במידה מסויימת , וכן סרטייד פעמיים ביום . בצילום בית החזה צויין : צל הלב אינו מורחב . שינויים פיברוטים מינימלים בפסגות . לא הודגם תסנין או תפליט . אני ללא חום ואין הזעת יתר . יש לי כאב קל מתחת לשכמה מימין . ספירומטריה : FEV1/FVC =101% , FEV1=73% , FVC=74% , FEF25-75=64% . סטורציה 97% דופק 67 . בשנים אחרונות זו תמונת המצב והוגדרתי כסובל מ BRONCHITIS CHRONIC . רציתי לבקש ממך הסבר על הממצאים הנ"ל . לראשונה בצילום חזה שעברתי לפני כמה ימים צויין שינויים פיברוטים מינימלים בפסגות ! תוכל בבקשה להתייחס . האם לדעתך צריך להרחיב ולבקש לבצע גם סיטי ריאות ? דר רוזנגרטן , תודה רבה על התייחסותך

שלום, ברונכיטיס כרונית זה תיאור של התלונות שלך, שיעול ממושך של 3 חודשים במשך שנתיים רצופות. הצילום יכול להיות קשור לנזקי העישון אבל אני לא בטוח מהתיאור שזה משמעותי כי תפקודי הריאות שלך יחסית בסדר. הפסקת עישון מומלצת. אני ממליץ על ביצוע סיטי והערכה במרפאת ריאות

30/08/2018 | 20:26 | מאת: עדי

שלום דוקטור , אני לא בטוח שענית לשאלתי . יתכן והתכוונת לשואל אחר ? אני פשוט לא ציינתי 3 חודשים של שעול במשך שנתיים... אם כך , אשמח אם תתייחס למקרה שלי . תודה רבה ,

שלום, התכוונתי לענות לך אבל אולי לא הייתי מדוייק מספיק. ציינת בשאלתך את המונח - ברונכיטיס כרונית ואני כתבתי לך את ההגדרה של המונח הזה. במידה שאינך עונה לקריטריונים שציינתי אזי אי אפשר עדיין להגדיר את המצב שלך כברונכיטיס כרונית לפי ההגדרה המקובלת. לגבי השאלה הספיצפית מה לעשות, המלצתי על ביצוע סיטי והערכה במרפאת ריאות. מקווה שזה עוזר.

30/08/2018 | 21:10 | מאת: עדי

אין כמוך . תודה רבה . מעריך מאד את תגובתך המהירה

מנהל פורום מחלות ריאה