האם מעשי רפא המשפחה נחשב לרשלנות רופאית ?

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

16/12/2009 | 22:06 | מאת: ארי

האם המצב נחשב לרשלנות רופאית ( מבחינת רופא המשפחה ) ? *-* ב- 19.08.09 הייתי אצל רופא המשפחה בגלל כאבי בטן עליונה ושמאלית , הקאות , חולשה כללית , סחרחורת , בקשתי הפניה למיון והוא סרב ... ( נתן לי פראמין + ומשהו לכאבים ) . *-* ב- 22.08.09 שוב פעם נוספת בגלל אותן תלונות ושהתרופות לא עוזרות , ומרגישה שהמצב מדרדר ומדרדר וגם הפעם בקשתי הפניה למיון והוא סרב ונתן לי רשימה לבדיקות דם ) . *-* ב- 25.08.09עברתי בדיקות דם . ( ביום הזה רופא המשפחה צלצל אילי ואמר שיש כנראה טעות בבדיקות הדם לכן צריך לחזור עליהן ביום א' ). הוא ההתייחס לתוצאת הבדיקות (כפי הנראה אנמיה חריגה העלולה להעיד על דמם אקוטי) כאל טעות שמחייבת חזרה על הבדיקה ולא כאל תוצאת אמת חריגה המצריכה התחייבת והתיחסות מיידית. *-* ב-26.08.09 הלכתי לעשות את בדיקות הדם אבל האחות והרופא לא הצליחו לקחת לי בדיקות דם ולכן בקש לחזור ביום שני לעשות עוד פעם . ולכן שלחו אותי הביתה לאחר שלא הצליחו לקחת דם. *-* ב9.09.09 עשיתי את הבדיקות . ( שהראו שהבדיקות בכלל לא טובות , יותר קרועות מהבדיקות שלפני כמה ימים ) אבל אחרי הבדיקות התעלפתי בקופת החולים , ולכן לקחו אותי באמבולנס לבה"ח מחוסרת הקרה . שמה כמובן עשיתי בדיקות דם , CT בטן ו-CTראש - בדיקות הדם הראו בעיות רבות מאנימיה חדשה (HB=5.7 ) חוסר במלחים והרבה דברים , מחסני ברזל כמעט אפסים ... וגם כן בצילום ובגסטרוסקופיה היה דימום בקיבה ובתריסריון ... עברתי ניתוח דחוף , אושפזתי בטיפול נמרץ 5 ימים ואח"כ בכירורגיה , קיבלתי 8 מנות דם ... *-* בקיצור עברתי ועוברת ימים קשים , סובלתי הרבה , עדיין מחוברת לזונדה , קטטר וגסטרומה (אוכלת דרך צינור מהבטן) ... *-* משהבנתי מהרופאים שהיה אמור רופא המשפחה לאתר את הבעיה(שיש דימום אקוטי) ומהבדיקות הראשונות היה חייב לשלוח אותי דחוף למיון ואעשה שמה בדיקות נוספות ולא לחכות למחורת ובמיוחד שהתלונות שלי מצדיקות את התשובה הראשונה של הבדיקות ... תודה ושבת שלום ,

ההחלטה אם זה רשלנות או לא - תלוייה בחוות דעת ממצה של רופא מומחה בתחום שיעמוד על טיב הטיפול ויקבע אם יש בטיפםול רשלנות

מנהל פורום רפואה ומשפט