אשמח לעזרתך בהקדם- הסרת גידול

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים

19/12/2016 | 20:15 | מאת: יעל

שלום ד"ר, לאמי יש פצע שלא הגליד שנה וחצי אפילו שנתיים. בקיצור היום קיבלה את תוצאות הביופסה מדובר ב-scc. אמרה לי שהרופא אמר לה לא לדאוג ושיעשה לה ביופסיה נוספת לוודא שאין גרורות. אך מסתבר שהחתים אותה על טופס להסרת הנגע מבלי שתבין את המשמעות גם לא של הצלקת. רציתי להתייעץ איתך: אני מבינה שיש מספר שיטות להוריד נגע וכמובן שהיא תוכל לבחור רופא נכון? אז מהי השיטה היעילה להורדת נגע בשוק הרגל לקרצינומה מסוג תאי הקשקש? שמעתי על שיטת מוז אבל אני לא מבינה בזה כלום. אשמח להארות ואיך בוחרים רופא? הוא פשוט החתים אותה וזהו. תודה

שלום רב, 1. scc יש להסיר בשלמות 2. ניתוח מוהס מתאים לגידולים מסוג זה באזור ראש צואר בלבד. 3. בבבית חולים ציבורי לא ניתן לבחור רופא. במסגרת פרטית מומלץ לבחור מנתח פלסטי המתמחה בהסרת גידולים, עדיף מנתח מוהס שהידע שלו בעניין זה ברמה הגבוהה ביותר. ד״ר אבינועם

מנהל פורום טיפול בסרטן העור, ניתוחי מוס ושחזורי פנים