אמא מודאגת..חוות דעת

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

21/07/2020 | 23:55 | מאת: אמא

שלום קודם כל תודה על המענה האכפתי והחם שמקבלים פה לא מובן מאליו הבן שלי בן 11 בריא בדרך כלל משחק כדור רגל תחורתי לפני יומיים החל אצל כאבים בחזה עם דפיקות לב מורגשות לקחתי אותו לרופא הילדים והפנה אותנו למיון בגלל ששמע אוושה 1/6 בלב ובגלל יש לו אחות עם מעקב היצרות קלה במסתם ראיתי אמר לא לקחת סיכון והילד חיוור וחלש. בבוקר היה לו הקאה ובדרך למיון הילד הקיא 3 פעמים יש לציין שלפני יום גם אני וגם אחתו הגדולה התחיל אצלנו הקאת וחולשה ועבר לבד כאילו ווירוס בבית ... בבית חולים רמבם עשו לו אקג תקין צילום חזה תקין אקו לב תקין ובגלל החולשה שלו עשו לו בדיקות דם שיצא הכול תקין חוץ מכמה ערכים מהם חרגיות nute 89.2 כאשר טווח הנורמה .76 _28.6 ast 38 u/L כאשר טווח נורמה 34_5 LDh 244 u/L כאשר טווח הנורמה 220_125 השאר תקין הומגלבין 12.9 בקשו ממנו בבית חולים לחזור על בדיקת אנזמי הכבד עוד שבוע ושחררו אותו עקב סיכום שהמחלה היא ממקור וילארי ווירס בטן ויש לציין שהיה לו כאבי בטן והקאות למחרת הילד התאושש וחזר רגיל אשוזו אותו ונתנו לו נוזלים...אשמח לחוות דעת שלך מואדגת מחרגיות ודווקא של ldh ואנזים הכבד עוד דבר שמתי לב שגם כתוב במכתב השיחרור כימיה תפקודי כליה ואלקטרוליטים תקינים .בילרובין 0.7/2.9 crp 3 לא יודעת מה הכוונה אם זה תוצאה שלו או זה רק ערכי יחוס כי חפשתי את הבילירובין בדף בדיקת בדם לא מצאתי אותו ולא הערך שלו מפחדת שהכוונה שלהם שהוא גבוהה אשמח להסבר אני לחוצה יש לציין הילד חזר לתפקד וחיוני תגובה שיתוף מנהל פורום רפואת ילדים שאל שאלה חזור לפורום לרשימת כל הפורומים פורומים מקצועיים הרטבת לילה פרופ' אבישלום פומרנץ יענה על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים להרטבת לילה, כגון: גיל הגמילה מחיתולים, בעיות הרטבה שונות, דרכי טיפול ועוד אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים פרופ' צבי צדיק ישיב על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לאנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים, וביניהם: התפתחות מינית, הורמון גדילה, גובה ועוד כירורגיית ילדים ד"ר דני ירדני ישיב לגולשים על שאלות מגוונות בתחום כירורגיית ילדים חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה ד"ר נחמני תשיב על שאלות בנושאים הנוגעים לאבחון וטיפולים אפשריים לחיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה אורתופדיית ילדים ד"ר מנחם זינגר ישיב על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לאורטופדיית ילדים, כגון: שברים, צליעה, עקמת ועוד

22/07/2020 | 00:02 | מאת: אמא

סליחה לא יודעת איך הועתק לי אחרי השאלה...תתייחס עד המילה חיוני ורוצה גם לציין כאשר חברו לו עירוי לבדיקת דם היה קצת קשה וכאב בגלל ווריד קטן תודה

שלום שאלה ארוכה מאד להבנתי את המקרה אני לא רואה בעיות אמיתיות בבדיקות הדם נדמה לי שכל הממצאים שכאילו חריגיםאו מטרידים הם חסרי משמעות רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים