עקירה בשן טוחנת שעברה טיפול שורש בעקבות זיהום

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

27/12/2015 | 10:28 | מאת: ענת

שלום, לפני כשבוע התחילה לכאוב לי שן טוחנת (תחתונה, 46 שעברה טיפול שורש לפני כחמש שנים), הלכתי למכבידנט ואמרו לי שיש לי זיהום בשן וסדק ורטיקלי. הלכתי להתייעצות נוספת לרופא מומחה לטיפולי שורש (ד"ר טל קורן), שאמר שיש לי זיהום וקרוב לודאי סדק - שלא ניתן לראות סדק בצילומים, אבל ע"פ התסמינים הוא 90% קיים - לכן לא ניתן לטפל בה, ויש לבצע עקירה מיידית. אני בת 27, בריאה ובדרכ מאוד מקפידה על בריאות השיניים. 1. האם אין אופציה לטיפול משמר מלבד עקירה? 2. יש דלקת והתחיל כאב, בעקבות נטילת אנטיביוטיקה הכאב הפסיק ויש רק אי נוחות קלה בחלל הפה - העקירה צריכה להתבצע באופן מיידי או שניתן לדחות אותו לחודשיים? 3. יש צורך לבצע את העקירה ואת השתל אצל אותו רופא? והאם הרופא חייב להיות כירורג פה ולסת? רופא שיניים שהלכתי אליו לעוד התייעצות, אמר שהוא יכול לעקור לי, אבל הוא אינו כירורג ואיני מכירה אותו. אין לי רופא שיניים שאני מכירה ואני מנסה לגשש דרך האינטרנט למי לפנות, ונאמר לי שהעקירה צריכה להיות מיידית, אז בנתיים אני דוחה את העקירה (הכאב התחיל לפני כ9 ימים), אבל אני לא יודעת אם לעקור אצל רופא ואז לחפש רופא להשתלות או לעשות את כל הטיפול אצל אותו רופא תוך כדי דחיית העקירה. 4. התחלתי לאחרונה להשתמש שטיפת פה פרודונטקס, אך קראתי שלא מומלץ להשתמש בכלורהקסידין לאורך זמן, או שהמינון במי פה האלו הוא מתאים לשימוש יומיומי? כאן יש צילום של השן http://imgur.com/3XwDnc9 תודה רבה, מצטערת על שטף השאלות, אבל אני לא יודעת למי לפנות ואין לי מקור מידע להסתמך עליו.

27/12/2015 | 15:34 | מאת: ענת

הייתי עכשיו אצל רופא שמתמחה בהשתלות (ד"ר אלעד עקיבא בת"א) והוא שלח אותי לצילום CT לפני עקירה. האם בצילום ניתן לראות אם יש סדק? בנוסף, אמר שכפי הנראה ע"פ מצב השן, יהיה עלי לבצע השתלת עצם ולא יהיה ניתן לעשות העמסה מיידית. קראתי שמומלץ לבצע שימור מכתשית בעקירת שיניים ושהשתלת עצם היא פרצדורה מורכבת יותר.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים