שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

04/11/2015 | 07:22 | מאת: שיר

ואודה על תשובה כנה (: איך היית מרגיש לו לקוח שלך היה מטיל ספק בהצעת טיפול שנתת לו ומבקש חוות דעת שנייה ? לחילופין לו היית שם עצמך בנעליו, מה היית עושה ? לעיתים מרחף הפחד שרופאי שיניים מעודדים טיפולים שהם לא מחויבי המציאות... אזי מהי הדרך להתמודד עם כך ?

04/11/2015 | 20:46 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום שיר רפואה אינה מדע מדויק. יתכנו מספר אפשרויות ומספר דעות לגבי טיפול רפואי נתון. וזה לגיטימי. אני באופן אישי מעודדת את המטופלים שלי לבקש חות דעת שניה במידה ויש להם ספק לגבי ההמלצות שלי. בודאי שאיני נעלבת. יחד עם זאת אני מנסה לתת למטופל מידע מקיף ככל שניתן לפני הטיפול יחד עם תיאות ציפיות להצלחה, לסיבוכים ולדרכי טיפול חילופיות. ובכל זאת לעיתים לא ניתן לצפות מראש ב 100% תגובה לטיפול וזה נכון לכל טיפול רפואי ע"י כל מטפל מורשה ובעל ידע וניסיון. שיהיה בבריאות והצלחה ובעיקר לשנות את מה שניתן ולקבל את מה שלא!

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים