שתל כתחליף לטיפול אורתודנטי?!

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

23/11/2014 | 23:20 | מאת: עמוס

שלום, אני בן 30, יש לי ניב אחד "חבוי" שמן הסתם כולם ממליצים לטפל בו בעזרת אחת משיטות יישור השיניים. שאלתי היא האם ניתן להמיר את כל ה-סבל,אי נוחות,מבוכה,משך הטיפול (למעלה משנה), בפעולה פשוטה של עקירת הניב והנחת שתל במקום המתאים?? אציין שמלבד שן זו שאר השיניים ישרות ובריאות, קו הסימטריה במקום המדוייק וכו'.. והסיבה העיקרית לרעיון היא באמת קיצור משך הטיפול וחיסכון המבוכה של פלטות כאלה ואחרות. אשמח לתשובה אובייקטיבית, אפילו תיאורטית האם הדבר בר ביצוע. תודה רבה.

24/11/2014 | 10:54 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום עמוס ניב היא אחת השיניים החשובות בפה . בעלת שורש ארוך ורחב נותן יציבות לסגירה ולעיסה וכמובן חשוב בדיבור ואסטטיקה. עם כל הכבוד לשתלים ויש כבוד שתל מחליף שן חסרה ולא שן קיימת שכן לשתל תוחלת חיים קצרה משל כל שן ובודאי ניב ורבים הסיבוכים של החניכיים סביב שתלים במשך השנים. ולכן ההמלצה הגורפת היא לא להתפתות לקיצורי דרך ובשום אופן לא לוותר על שן טבעית. קיימות היום שיטות אורתודונטיות שבהן המכשור הינו נסתר. בהצלחה!

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים