דלקת בחניכיים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

26/10/2014 | 14:07 | מאת: נתי

שלום, בחניכיים מעל שן טוחנת בלסת העליונה (נדמה לי שן 16) התפתחה דלקת לפני כשנה, בשן היה טיפול שורש ומבנה שעשיתי לפני הרבה שנים. עברתי טיפול שורש נוסף והחלפת מבנה השן אולם הדלקת לא חלפה לגמרי. לפני כחודשיים היו לי כאבים וקיבלתי מוקסיפן לשבוע. אבל הכאבים חזרו. לפני כשבוע התנפחה לי הלחי והאזור שמתחת לעין. אני לא יודעת אם זה קשור אבל בנוסף גם היה לי חום, כאבים בכל הגוף ובמיוחד בצוואר, בבתי שחי ובמפשעות.קיבלתימוקסיפן לשבוע ורוב התופעות נעלמו, נשאר לי כאב מקומי ותחושת חוסר נוחות בעין וכעת אני לוקחת אוגמנטין לשבוע נוסף. אבקש לשאול: 1. האם ניתן להציל את השן או שאין מנוס מעקירה? 2. אם עוקרים ניתן לעשות שתל באותה פרוצדורה או לחכות שהדלקת תחלוף? 3. האם דלקת כזו היא מקומית בלבד או שהכאבים בבלוטות הלימפה קשורים לדלקת בחניכיים? תודה נתי

29/10/2014 | 17:47 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום נתי התיאור שלך בהחלט נרחב אבל ללא בדיקה יסודית וצילומי שיניים לא אוכל לתת לך אלא המלצה כללית. אני ממליצה להתיעץ עם מומחה לטיפולי שרש לגבי הסיכוי להציל את השן ובמקביל עם מומחה לכירורגיה בנוגע לתוספת אנטיביוטיקה לסילוק מלא של הדלקת. בהצלחה!

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים