דלקת בשתל

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

21/10/2014 | 12:33 | מאת: טלי

שלום, האם יש אפשרות לרפא דלקת בחניכיים באזור השתל או שהפתרון היחיד זה הוצאת השתל? לפני 3 חודשים נעשתה פעולה כירורגית כדי לשפר את המצב אך מאז החניכיים במקום הזה נפוחות (מה שלא היה קודם), ללא כאבים. שאלה נוספת - האם הדלקת יכולה לפגוע בשתלים הסמוכים (שלושה שתלים בלסת התחתונה)? השתלים נעשו לפני 4 שנים.

22/10/2014 | 09:31 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום טלי בשנים האחרונות הצטבר מידע כי דלקות חניכיים סביב שתלים קשה לעצור. ולעיתים לאחר ניסיון טיפולי שמרני או כירורגי אין מנוס מסילוק השתל וזאת על מנת למנע המשך הרס עצם הלסת באזור השתל הנכשל ובאזורי שיניים ושתלים סמוכים. לעיתים לאחר טיפול שיקומי של העצם ניתן לבצע שתל חוזר. בהצלחה!

22/10/2014 | 09:31 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום טלי בשנים האחרונות הצטבר מידע כי דלקות חניכיים סביב שתלים קשה לעצור. ולעיתים לאחר ניסיון טיפולי שמרני או כירורגי אין מנוס מסילוק השתל וזאת על מנת למנע המשך הרס עצם הלסת באזור השתל הנכשל ובאזורי שיניים ושתלים סמוכים. לעיתים לאחר טיפול שיקומי של העצם ניתן לבצע שתל חוזר. בהצלחה!

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים