אחריות לכתר ולשתל שטראומן

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

15/01/2024 | 00:12 | מאת: אליס

האם נהוג לתת אחריות לשתל (של שטראומן) ולכתר זירקוניה? האם צריך ביקורות וצילומים תקופתיים כדי לבדוק איך העצם נבנתה וכמה היא מחזיקה? (אם קורה משהו כעבור כמה זמן, האם אני צריכה לעשות הכל מחדש או שיש איזושהי אחריות?)

היי, הרבה פעמים מטעמים שיווקיים נהוג לפרסם ״אחריות״ על טיפול של התקנת שתל. אבל לא מדובר ברכישת מקרר או מכונת כביסה, אלא בטיפול רפואי..מצנתר נותן ״אחריות״ על הצנתור שעשה..? יש בזה בעייה בשל היות טיפולי שיניים על הגבול בין טיפול רפואי לשיווקי, למרות שמדובר בטיפול רפואי לכל דבר ועניין שגורמים רבים שחלקם אינם בשליטת הרופא משפיעים על כך..מאידך, רופא שמכבד את עצמו עומד מאחורי טיפולים שעשה, ונותן מענה ופתרונות למטופל גם כשטיפול לא צולח מסיבות כאלו ואחרות. זה חלק מהדו שיח ומערכת היחסים בין מטפל ומטופל ומפה גם החשיבות של בחירת מטפל - רופא, שלא רק ״עושה״ טיפול אלא מטפל במטופל עצמו..בעניין צורך במעקב וביקורת, בוודאי שיש בכך הכרח ושוב זה חלק מאותה מערכת היחסים הלא נקודתית כי אם המשכית בין המטפל למטופל. סליחה אם הערכתי ביתר..

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים