בעייה אסטית לאחר ניקוי שיניים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

24/11/2023 | 16:59 | מאת: ג.

שלום, לפני מס' שנים העזתי פעם ראשונה ללכת לניקוי שיניים. נאמר לי שעלי לעשות גם ניקוי עמוק אבל החוויה הלא נעימה שהייתה לי הספיקה לי כדי לא לחזור. מלבד שהיה לי דימום כבד בטיפול גם אחרי הניקוי אצל השיננית הייתה לי רגישות מאד גבוהה בשיניים (לא רק בעת אכילת מזון אלא גם באופן תמידי בכל חשיפה לאוויר. ממש כל הזמן). לקח יותר מחודש עד שהרגישות פחתה. הבעייה היותר חמורה הייתה גם אסטית. בגלל חשיפה של השיניים הן נראו הרבה יותר ארוכות ועם רווח מהחניכיים. ממש התביישתי לדבר ולפתוח את הפה ושהפלאק חזר למעשה שמחתי כי זה סגר את הרווח ונראה טוב יותר. זה גרם לי לא לרצות לחזור שוב לניקוי. האם יש משהו לעשות כדי למנוע את הבעייה האסטית הזו? תודה

מחלת חניכיים שגורמת הרבה פעמים לדלקת חניכיים שיוצרת נפיחות בחניכיים היא לא הפתרון הנכון לנסיגת החניכיים והמרווחים בין השיניים..יש לטפל ראשית במחלה, שעלולה לגרום לאובדן השיניים ולאחר שהפה בריא להתייחס לקשיים האסטטיים ולטפל בהם במגוון צורות כמו אורטודונטיה ופתרונות מעולם הקוסמטיקה הדנטאלית. לא הייתי ממליץ להשאיר מחלת חניכיים לא מטופלת כי היא תמשיך כאמור להתקדם..

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים