כאבים מתחת לכתר כפול

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

04/12/2022 | 17:55 | מאת: שי

שלום רב, שאלתי בנוגע לשיניים אחוריות תחתונות טוחנות. בעבר בוצעו בשתי השיניים טיפולי שורש ולאחר הרבה שיניים ובהמלצת רופאת השיניים, ביצעתי כתר על כל שן. בעצם כרגע יש שם כתר כפול צמוד אחד לשני. במשך הרבה שנים הכל היה תקין. לפני כשחצי שנה נוצר מרווח בין הכתרים ונכנס לשם מזון כך שאני נאלץ להשתמש בחוט דנטלי. הבעיה התחילה לפני כמה חודשים : החלו כאבים מתחת לכתרים, בחניכיים. מה שמוזר שהכאב איננו קבוע אלא מגיע לחצי יום ונעלם לאחר 12 שעות ושוב מופיע לאחר מס' ימים. המחזוריות הזאת נמשכת כבר חודשים. הכאב הינו קל מאוד אך בנשיכה (טחינת אוכל) הוא מאוד כואב. האם מדובר בדלקת חניכיים? בעיה בטיפולי שורש? מה ניתן לעשות בהנחה שכרגע אינני במצב כלכלי המאפשר לי להחליף 2 כתרים. תודה רבה !

גש להיבדק ע״י רופא שיניים או פריודונט. קשה לענות בלי בדיקה שכוללת צילום מה סיבת הכאב.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים