האם כיסים בחניכיים הם דבר טבעי שקיים אצל כל אחד

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

12/11/2022 | 13:30 | מאת: קובי

קראתי שהכיסים עד 4 מ״מ לא מצריכים טיפול , אבל השאלה היא האם כיסים בחניכיים מתחת ל 4 מ״מ זה משהו טבעי שקיים אצל כל אחד או שבנאדם עם חניכיים בריאות לא אמור שיהיה לו בכלל כיסים ?

היי, באופן טבעי - אנטומי, קיים מרווח בין השן לחניכיים, מרווח פיסיולוגי הואלרוב עד 3 מ״מ. נקבע גבול עומק מרווח של 5 מ״מ כולל, ומעל - שאינו ״בר תחזוקה״ ולכן דורש טיפול שהוא מעבר לטיפול שמבוצע באופן שגרתי - בקרת רובד עצמית יומית ע״י המטופל, ותחזוקת שיננית אחת לבערך 6 חודשים. מטופלים שעומק המרווחים אצלם = עומק הכיסים, הינו 4 מ״מ ומטה, ויקיימו את שני אלו, סביר שהכיסים יהיו נקיים = בריאים, ומחלת חניכיים לא תתפתח אצלם.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים