כיסים שנשארו באותו עומק אחרי הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

03/11/2022 | 23:17 | מאת: קובי

לפני חצי שנה עשיתי הקצעת שורשים ונמדדו הכיסים של בערך 5 , עכשיו חצי שנה אחרי אומנם החניכיים פחות מודלקות אבל נראה לי זה בגלל הקפדה על הגיינה יומיומית , לעומת זאת עשיתי בדיקה ונמדדו הכיסים והם עדיין באותו עומק , האם זה אומר שההקצעה לא הצליחה ? יש מה לעשות בכדי לצמצם את עומק הכיסים ?

הטיפול המכונה ״הקצעת שורשים״, או בשפה מקצועית ״טיפול אנטי דלקתי״, מטרתו העיקרית היא להוריד את העומס הזיהומי בכיסי החניכיים, ולהביא לכך שרמת הדלקת תרד. פועל יוצא של אלו, הוא גם הפחתה בעומק כיסים, בסדר גודל של 1-2 מ״מ בדר״כ. אולם, אם היו מלכתחילה כיסים עמוקים מ 5 מ״מ, גם לאחר שיקטנו עקב הפחתת הדלקת, הם עדיין יהיו עמוקים, יהיה קשה לתחזקם לאורך זמן, וחיידקים יחזרו לאכלס את אותם כיסים עמוקים. לכן, ההמלצה היא לרוב, לאחר פתרון הדלקת בכיסי החניכיים, לטפל בכיסים ולהביא להקטנתם באמצעות כלי טיפולי אחר שקרוי ״ניתוח חניכיים״. באמצעות כלי זה ניתן להביא לצמצום בעומק בכיסים כך שיהיה ניתן לתחזק אותם בקלות לאורך זמן.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים