פגיעה ברקמת האחיזה של השן לאחר פרמיטוס וטראומה סגרית

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

20/08/2022 | 14:24 | מאת: אולג

בן 44 , בעל מנשך טיפה עמוק , ביצעתי יישור שיניים כושל אצל רופא כללי שלא זיהה את מגבלות המנשך אשר בעקבותיו נוצרה טראומה סגרית ופרמיטוס על החותכות העליונות , בוצע איזון סגרי עם השחזות סלקטיביות . בעצת אורטודנט הפסקתי עם הקיבועים לתת לשיניים לחזור למצבן הקודם שבהן לא היה לחץ . ואבחנו לי שיש פגיעה ברקמת האחיזה ו PDL מורחב של החותכות העליונות ושהן טיפה מתנדנדות , האם לאחר ששיחררו את הלחץ והשיניים זזו למקומות נוחים עם איזון סגר , רקמת האחיזה יכולה להשתקם והשיניים יכולות לחזור להתייצב עם הזמן ? כי אני כבר חודש אחרי שאין לחץ על השיניים אבל עם הלשון אני יכול טיפה לנדנד אותם ויש רגישות לקור . או שמדובר בנזק בלתי הפיך לרקמת האחיזה ואז אילו טיפולים ניתן לבצע אם בכלל ? אלו תופעות שלא היו קיימות לפני היישור שיניים , למרות שעשו לי סטאטוס ולא ראו ספיגת עצם משמעותית או הבדל מבחינת העצם לפני ואחרי הטיפול יישור שיניים לפני היישור שיניים לא היה לי בעיות . וכיום מנסה לשמור על הגיינה טובה אך עדיין יש רגישויות ומרגיש שהשיניים לא יציבות

צריך לתת זמן לרקמות להתאושש ולהגיע לשיווי משקל נכון. להקפיד על היגיינה מיטבית, לוודא שאין פאראפונקציה - הרגלים שונים או הידוק שיניים או שחיקת שיניים לילית שיוצרים כוחות לא טובים על השיניים ולעקוב אחר המצב. בהצלחה.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים