בדיקה שגרתית של עומק כיסי חניכיים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

19/01/2022 | 19:39 | מאת: י.

שלום ד"ר אקשטיין, אשמח שתאיר את עיני, מי אחראי על בדיקה שגרתית של עומק כיסי חניכיים, האם השיננית? רופא השיניים הכללי המטפל בי? או שמחייב בדיקה שנתית של פריודונט? אני בת 40, ללא מחלת חניכיים, רק מעוניינת שההליך יבוצע אצלי באופן שגרתי, כמו שמבצעת בדיקת שיניים שגרתית. תודה!

היי, לטעמי רופא שיניים כללי טוב, במהלך בדיקת שיניים לאיתור עששת, צריך לבצע גם בדיקה מדגמית של כיסי חניכיים. גם שיננית שעושה את מלאכתה נאמנה, רצוי שתדגום כיסים. במידה ומוצאים ממצאים - ראוי שיפנו לבדיקה מקיפה אצל פריודונט. אבל, לא הייתי סומך על אחרים, ופשוט יוזם בדיקה באופן עצמאי אצל פריודונט. במקרה הכי ״גרוע״ הוא ימצא כי מצב החניכיים תקין וירגיע חששות..רשימת מומחים לחניכיים נמצאת באתר ״האיגוד הישראלי לרפואת חניכיים״, כדאי להגיע עם צילום סטטוס מקביליות. בהצלחה!

20/01/2022 | 08:29 | מאת: י.

תודה רבה על המענה. בהחלט עשית לי סדר.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים