הצלחה / כשלון

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

05/11/2021 | 20:27 | מאת: מיכל

אחרי כמה זמן ניתן לאמר שהשתל נקלט כראוי ואין סיכוי לכשלון ? מרגע ההשתלה, החשיפה והשיקום ?

הזמן הקריטי להיקלטות שתל, היא החודשים הראשונים לאחר התקנתו ולאחר ״העמסתו״ = התקנת שחזור/כתר עליו. כלומר - השנה הראשונה לאחר התקנת השתל. בשנה זאת מתרחשים מרבית הארועים של ״חוסר קליטה״ או איבוד אינטגרציה של שתל. זה לא אומר שלא יתכן ששתל יאבד מחיבורו לעצם, או שלא יפתח דלקת - פריאימפלנטיטיס. לכן, לכל אורך חיי השתל - חשוב לקיים מעקב וביקורת אצל הרופא המטפל, ולהקפיד על היגיינהותחזוקות שיננית, לפחות כמו שנוהגים סביב לשיניים טבעיות.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים