חניכיים ...............

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

02/06/2021 | 08:46 | מאת: רחלי

איך אפשר לדעת אם מצב חניכיים תקין ? כלומר על פי צבע או מצב נסיגה ? אם הצבע שלי תקין אז זה אומר שהחניכיים בסדר ? מה הסימפטומים למצב חניכיים לא תקין?

חניכיים תקינים הם חניכיים שממלאים יפה את המרווחים שבין השיניים, צבעם ורוד, הם אינם מדממים במגע או צחצוח ואין בהם נפיחות ואודם. כל אחד יכול להסתכל במראה ולבצע בדיקה עצמית. חניכיים מוגדלים, נפוחים, אדומים, רגישים למגע ומדממים בקלות הם חניכיים חולים שדורשים טיפול.

03/06/2021 | 12:26 | מאת: רחלי

תודה דוקטור,שאלה נוספת גם בחניכיים ורודים יכול להיות נסיגת חניכיים ?

בהחלט כן. הרבה פעמים נסיגת חניכיים וחשיפת צווארי שיניים, כך שנראות שיניים ארוכות היא דווקא תוצאת צחצוח יתר, ובצורה לא נכונה שמביאה לנזק - נסיגת רקמת החניכיים. אז בוודאי שהחניכיים יהיו בעלות מראה בריא - ורוד ויפה, אבל במיקום לא נכון..

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים