שאלה..................

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

29/05/2021 | 15:03 | מאת: שאלה

האם יש שתלים שלא צריך בכלל לקדוח בחניכיים, כלומר לא לחתוך ולא לעשות שום פעולה כירורגית בחניכיים כדי לשים אותם ?

משום שהשתלים מתעגנים בעצם הלסת, וזאת נמצאת מתחת לכיסוי רקמת חניכיים, הרי שעל מנת להחדיר את השתל לעצם יש לעבור דרך רקמת החניכיים. ישנן שיטות שונות איך להגיע לעצם. המקובלת ביותר - לבצע חתך ברקמת החניכיים על מנת להשיג גישה לעצם. שיטה נוספת היא לבצע פאנצ׳ - חלון, בחניכיים וכך להגיע לעצם, או - להתקין את השתל מיד לאחר עקירת השן, ואז החניכיים ״פתוחות״ כי שן נעקרה.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים