פטרייה

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

07/03/2021 | 15:11 | מאת: ירון

לאחר ניתוח חניכיים מורכב והשתלת עצם - קיבלתי אנטיביוטיקה במינון גבוה למשך 10 ימים. כעת קיים חשד לפטרייה. האם ייתכן שבעקבות זה תתפתח במקום הניתוח פטריה? ואם כן מה המשמעות שלה ? והאם זה ייתכן בגלל משהו אחר ולא מהאנטיביוטיקה ? נאמר לי שאין צורך בטיפול... אני יכול להיות שקט ?

פטריות הן דייר קבוע בחלל הפה ויתכן מצב שבשל נטילת אנטיביוטיקה ופגיעה בשיווי המשקל בין האורגניזמים השונים בפה, חלקה יעלה. סביר שעם הפסקת הטיפול האנטיביוטי השיווי משקל יחזור לקדמותו, ניתן לבקש טיפולים אנטי פטריתיים בצורת שטיפות למיניהן, יש להיוועץ עם הרופא שלך.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים