עצם להשתלה

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

25/02/2021 | 09:06 | מאת: רונן

מהו סוג העצם הטובה ביותר עם סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר להקלט ? באיזה סוג עצם אתה מעדיף להשתמש ?

במהלך פרוצדורה של השתלת שתלים, יש צורך לא פעם להשלים חסר עצם. ישנם מספר מקורות מהם ניתן לעשות שימוש למטרות אלו: ישנם תחליפי עצם ממקור של בע״ח, לרוב בקר, ישנם תחליפי עצם ממקור אנושי, וישנם תחליפים סינטטיים. כמובן ישנה עצם שניתן לקצור מהמטופל עצמו והיא נחשבת כמובן העצם האיכותית ביותר, אבל עיקר הבעיה היא שיש הגבלה לכמות העצם העצמית שניתן לקצור מהמטופל עצמו..ולכן לרוב מקובל לערבב בין אחד מהחומרים שהם חומרי מדף, בהתאם להעדפות המטפל, יחד עם עצם עצמית שניתן לאסוף במהלך הפרוצדורה בלי להעלות את התופעות לאחר הטיפול.

27/02/2021 | 23:08 | מאת: רונן

מהיכן קוצרים עצם מהאדם ? האם זה לא יכול לגרום לבעייה במקום ממנו נקצרה העצם ? האם BIOOSS נחשבת כעצם טובה או שיש טובים ממנה ?

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים