חור במרכז כתר על שתל?

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

01/01/2021 | 21:12 | מאת: עידן

שלום, הרכיבו לי עכשיו כתר קבוע חדש על השתלה. בכתר הקבוע יש חור גדול במרכז הכתר שהרופא סגר עם סתימה זמנית. הוא אמר שהחור נועד לאפשר גישה למבנה. לאחר שבועיים הסתימה הזמנית שקעה פנימה והוא שם סתימת קומפוזיט מעליה (בלי להסיר את הסתימה הזמנית). בנוסף שמתי לב גם שיש מרווח בין הכתר לחניכיים. האם זה הליך תקין? האם אמור להיות חור בכתר הקבוע? האם יכול להיות שהרופא השאיר אותי עם כתר זמני כדי לחסוך זמן וכסף? איך אפשר להבדיל בין כתר קבוע לזמני? תודה.

מהרבה סיבות טובות, מקובל היום יותר ויותר להתקין על שתלים כתרים שמוברגים אל ראש השתל ולא מודבקים אליו. משום שהכתר מוברג, יש צורך בפתח גישה, וזה ממוקם במקרים של כתרים אחוריים במשטח הלעיסי של הכתר. זה לא אמור ליצור הפרעה סגרית או אסטטית כלשהיא, רק לאפשר גישה לבורג ככל שנדרש. שה נכון והגיוני ומקובל בהחלט. כתר זמני עשוי מאקריל - חומר פלסטי שביר, כתר קבוע מיוצר היום מחומרים קרמיים למיניהם שמאפשרים עמידות וחוזק, ולרוב גם יראו אסטטיים יותר מזמניים. בקיצור - קצת אמון ברופא השיניים..

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים