משולש שחור בשניים הקדמיות

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

21/02/2020 | 23:14 | מאת: Yael

שלום, לפני כמה ימים עברתי טיפול אצל שיננית ושמתי לב כי יש לי רווח קטן היוצר משולש בין 2 השיניים הקדמיות חחניכיים שלי. שמעתי שזה עלול להיות סימן לנסיגת חניכיים. יש לציין כי עברתי טיפול אורטודנטי לפני יותר מ6 שנים. אשמח לדעת האם יש עוד סיבות למקרה שתיארתי והאם הוא הפיך. תודה רבה

העלמות של רקמת החניכיים בעלת המתאר המשולש, רקמה הקרויה ״פפילה״ יכולה לנבוע ממספר סיבות. משנן מרווח - כאשר ישנם מרווחים בין השיניים, מביא להשטחת הפפילות. גם טראומה מקומית משימוש לא נכון באביזרים בין שיניים עלול להביא לפגיעה בפפילות ולפתיחת מה שקרוי ״מרווחים שחורים״. סיבה נוספת חשובה ושכיחה - מצב שבו נספגת העצם בין השיניים, שגורמת לירידה בגובה רקמת החניכיים הבין שינית, ופה מדובר בפריודונטיטיס - מחלת חניכיים. מומלץ להיבדק ע״י פריודונט - מומחה למחלוןת חניכיים ולקבל את התשובות הרלונטיות למטופל.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים