הרעלת מתכות ושיתלי זירקונייה

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

16/02/2019 | 11:49 | מאת: דבורי

שלום רב, האם יש שתלים מזירקונייה להשתלה במקום אלו מטיטניום...אם כן מה הניסיון שיש לגביהם. אני מהססת לגבי השתלת שתל טיטניום מחשש להרעלת מתכות, האם יש ידע בנושא זה...או חשש מוצדק... בתודה, דבורי

שתלים שעשויים מטיטניום וסגסוגות טיטניום מצויים בשימוש ברפואה אורתופדית ורפואת שיניים עשרות שנים, ונחשבים בטוחים ביותר. החומר נחשב בטוח מאד בשימוש רפואי, ויש מעט מאד דיווחים על תופעות בתגובה לטיטניום. שתלים דנטאליים עשויים מזירקוניה, מופיעים בשוק בשנים האחרונות, וככל הנראה משמשים תחליף ראוי למי שמבקש להימנע משימוש במתכות. עדיין, אין מעקב ארוך שנים אחר שתלים דנטאליים עשויים מזירקוניה, והידע הקיים פחות משמעותית לעומת הידע הקיים על שתלי טיטאניום.

17/02/2019 | 07:14 | מאת: דבורי

תודה על תשובתך המפורטת והמהירה.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים