גידול בלשון

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

18/08/2015 | 08:50 | מאת: מיטל

שלום, עברתי ניתוח בלשון להסרת גידול, בנוסף הוסרו בלוטות לימפה בצד אחד של הצוואר (למניעה, בביופסיה לא נמצאו שם תאים סרטניים). תוצאות הפתולוגיה של הניתוח הראו שוליים נקיים, לכן נאמר לי שאין צורך בהקרנות אלא המשך מעקב בלבד. האם יש טיפולים נוספים (ניסיוניים אולי) שקיימים למניעת חזרת הגידול וטיפול בשאריות שלא ניתן לראות אותם? מה הסיכוי לחזרת הגידול במצבי? תודה!

מיטל שלום, אינני מכיר טיפולים למניעת חזרת גידול ממאיר בלשון. חשוב מאד להמנע מעישון ומשתית אלכוהול שידועים כגורמים המעודדים את סרטן חלל הפה. כמו כן חשוב לשמור על הגיינה של הפה והשיניים למניעת זיהומים בפה. אני מניח שאין צורך להזכיר את החובה במעקב רפואי תכוף בהתאם להנחיות הצוות שמטפל בך בבית החולים. מאחל לך בריאות שלמה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה