כאב באזור מפרק הלסת

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

27/07/2015 | 10:55 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58 בריאה בד"כ. לפני כחודש התחלתי להרגיש תחושת סחרחורת לא סיבובית מעין חוסר איזון ודפיקות לב מואצות וכן הזעה ששוטפת אותי מידי פעם לאורך היום (לא קשור לתופעות גיל מעבר). ביצעתי הולטר לב בו צויין צרור של טכיקרדיה אטריאלית 4 פעימות עד מהירות של 131 לדקה. לאחר מכן התווסף לי כאב חזק באזור הרקה השמאלית קרוב למפרק הלסת עם לחץ על שיניים טוחנות כמו כן לחץ בתוך שתי האוזניים. לציין כי אזור כאב בצד שמאל היה ועדיין די הרבה זמן אך בשבוע האחרון התווסף לכאב גם כאב בצד ימין של הרקה עם לחץ על שיניים טוחנות ולחץ באוזניים!!! ז"א שכעט הלחץ ברקות ועל שיניים טוחנות ואוזניים הוא דו"צ! כמו כן ההזעה הבלתי מוסברת מידי פעם לא חולפת כלל וכלל! מכיוון שגם הרגשתי בליטה של עצם בראש באותו זמן פחות או יותר הייתי אצל נוירוכירורג ביצעתי MRI מח והוא אמר שיש לי אוסטאומה קטנה ושלא היא הגורם לכאביי. מכיוון שMRI ממח צויין שיש עיבוי פוליפואידי קל בסינוס מקסילרי משמאל, פניתי לא.א.ג. ואף הוא שלל את הקשר בין כאביי לממצא הזה, ולא ראה לנכון ליתן לי טיפול לכך. פניתי לפה ולסת שם אמרו לי שיכול להיות שזו בעיה בשררי הלעיסה, אך אין לי בעיה בפתיחת הפה, או קליקים, וכדומה ולכן אינם משוכנעים שזה שרירי הלעיסה. ביצעתי שקיעת דם ו-CRP לשלול בעיה כו ארטריטיס טמפולריס ודלקת. בדיקת הדם יצאה תקינה. אנא עזרתך מה זה יכול להיות? מה עוד ובאיזה תחום ברפואה אני צריכה לבדוק? האם יש קשר בין כל הסימפטומים שאמרתי כמו לחץ ברקות לחץ על שיניים טוחנות באופן קבוע לא בא בהתקפים אלא מצב קבוע תחושת הלחץ בשיניים הטוחנות משני הצדדים באוזניים וברקות כמו כן דפיקות לב מהירות מידי פעם כפי שצויין בהולטר שביצעתי וכן ההזעה המוגברת? מה דעתך? אני סובלת הרבה זמן ללא כל אבחנה ו/או טיפול. תודה מראש ובברכה

שירה שלום, את מציגה מכלול בעיות סבוך. נושא הפורום הוא גידולים בפה. ממליץ לך לפנות לרופא כאב ואולי להתייעץ עם רופא המשפחה אם יתכן שקיים רכיב רגשי לכאבים המפושטים שאת חווה בשילוב עם הזעה? מאחל לך בריאות שלמה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה