שן בינה

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

06/02/2012 | 18:49 | מאת: שן בינה

האם שן בינה שנמצאת בתוך הלסת שעוד לא בקעה בכלל יכולה לגרום לזיהום ולדלקת? או לכאבים? מדוע כשהשן בינה הכלואה מנסה לבקוע יש כאבים חזקים פעם בכמה שבועות? ולא רצוף? האם השן בינה בוקעת בתקופות?

במהלך בקיעת שן קיים כאב הנגרם בגלל הבקיעה דרך החניכיים. (כמו בבקיעת שיניים אצל תינוקות הגורמת לכאבים). גם אם השן נמצאת בעמדה שלא מאפשרת לה בקיעה מלאה לעיתים בוקעת רק "פינה" של השן. אם אכן רק בקע חלק של השן לעיתים קרובות נוצרים כאבים חוזרים כיוון שהחניכיים סביב לשן מזדהמות עם שאריות מזון וחיידקים שנכלאים בין החניכיים לבין השן. כדי להבין את התהליך טוב יותר - צריך לראות את מנח השן באמצעות צילום פנורמי ולהבדק ע"י כירורג פה ולסת.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה