פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  לב האישה

18/06/2015 | 10:05 | מאת: רחל

שלום רב, בת 45. מגיל 40 סובלת מדופק מהיר שאובחן כסינוס טריכרדיה וגם מפעימות מוקדמות. אובחנו בכל ההולטרים שעשיתי פעימות מוקדמות בעיקר חדריות (300 ביממה - בעיקר בודדות אך גם בזוגות ). לפני כשנה וחצי אירוע של SVT (דופק 127) וכעבור מס' חודשים אירוע של VT קצר שכלל 7 פעימות מוקדמות עם דופק 127. בכל בדיקות האקו לב - הכל תקין. האקו האחרון בוצע לפני חודש. תקין. בהוראת הרופא מטופלת בנורמלול במינון של 25 מ"ג פעמיים ביום (וסובלת מלחץ דם נמוך בבסיסו שיורד עוד בהשפעת הנורמלול). עליי לציין כי למרות הנורמלול, אני עדיין מרגישה פעימות מוקדמות (יש ימים בהם יש פחות ויש ימים בהם יש יותר) - גם במנוחה וגם במאמץ. לפעמים מרגישה אותם ברצף ( ואז זה מלחיץ יותר כי ברצף ישנה תחושה של העדר דופק). השאלות שלי: 1. האם יתכן כי רצף של פעימות מוקדמות מעיד על בעיה? או שזה ייתכן במצב של פעימותנ מוקדמות. (כאמור אקו תקין) 2. האם כדאי להחליף נורמלול בתרופה אחרת (בהתייעצות עם הרופא המטפל). 3.צפויה לטוס - האם יש הוראות מיוחדות? האם זה מסוכן? תודה רבה

21/06/2015 | 12:03 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רחל, המפתח של הטיפול בבעיה מתחיל מלהבין מה באמת מפריע לך. את תארת מספר ממצאים שונים שנמצאו אצלייך בבדיקות הולטר שונות ונשאלת השאלה מה זה מהם שמפריע לך. כדי לענות על השאלה הזו חשוב לקשר בין התלונות לרישום קצב לב. את זה אפשר לעשות כשמתחברים להולטר ולוחצים על הכפתור כשמרגישים לא טוב או אם תדירות הארועים נמוכה אז כשמתחברים למכשירים שונים שאיתם אפשר ללכת כמה חודשים. במידה ואכן מדובר בפעימות מוקדמות אז חשוב לראות שבדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס הם תקינים. פעימות חדריות מוקדמות גם בזוג ואף יותר בנוכחות אקו לב תקין בד"כ אינן מסוכנות ומטפלים בהם אם הם גורמים להרגשה לא טובה, על מנת להעריך את הסיכון המדויק יש לקבל יותר פרטים עלייך ועל משפחתך,לראות תרשים א.ק.ג, להשלים גם מיבחן מאמץ ולראות מה קורה לפעימות במאמץ ובנוסף לראות את צורת הפעימות . בד"כ תרופות מקבוצת חוסמי ביתא כמו הנורמלול הן הקו הראשון לטיפול, אם זה לא עוזר ניתן לשקול לעלות מינון ובמקרים מסוימים במיוחד אם הפעימות מאוד מפריעות והכמות שלהן לפחות בינונית וכתלות בצורת הפעימות אפשר לשקול גם צינתור חשמלי, בדיקה אלקטרופיזיולוגית ואבלציה שיכולה לטפל בפעימות. אפשר לשקול גם להחליף לתכשיר אחר של חוסמי ביתא. אני חושבת שתוכלי לטוס. תרגישי טוב

22/06/2015 | 14:00 | מאת: רחל

תודה ד"ר בליך. שאלה נוספת - האם ניתן להגיע אלייך לייעוץ אישי?

מנהל פורום לב האישה