כולסטרול

דיון מתוך פורום  לב האישה

02/06/2015 | 16:24 | מאת: גל

בת 56 לא מעשנת ולא שמנה.אבי נפטר בגיל 49 מהתקף לב. כולסטרול-246 טריגליצרידים-83 hdl-72 ldl-158 non כולסטרול-175 מה דעתך? מה עלי לעשות? תודה.

07/06/2015 | 13:35 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום גל, יתר שומנים בדם הינו גורם סיכון למחלת לב כדוגמת התקף לב וחשוב מאוד לאזן אותו. ההמלצה היום גם באנשים בריאים שהכולסטרול הרע LDL יהיה פחות מ 100. במיוחד אצליך עם סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר אצל האבא, חשוב מאוד לטפל בגורמי סיכון שניתנים לטיפול. בשלב ראשון היתי ממליצה לך הפנייה לדיאטנית שתנסה לעבור על התזונה שלך וראות אם יש מקום לדיאטה עם פחות כולסטרול. במידה ואת בריאה ואין לך גורמי סיכון נוספים פרט לסיפור המשפחתי ,אפשר לתת ניסיון מסוים של מספר חודשים לדיאטה ואז לחזור על פרופיל שומנים.במידה וזה עדיין יהיה הערך בצום של LDL צריך יהיה להתחיל טיפול תרופתי עם סטטינים להורדת הכולסטרול. חשוב גם לשלב עם אורח חיים בריא ופעילות גופנית סדירה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה