פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  לב האישה

12/04/2015 | 15:06 | מאת: אופירה

שלום ד"ר בליך, אובחנתי כסובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות (295 ביממה - בעיקר בודדות אך גם בזוגות כפי שעלה בהולטר האחרון שביצעתי. גם באחרים זה פחות או יותר המספר על פני היממה) וטכיקרדיה לפני כשנתיים. איני יודעת אם זה קשור לגילי (בת 44).לפני כשנה הפעימות המוקדמות לוו באירוע VT קצר (שתועד כי הייתי עם לופ רקורדר) הקרדיולוג טען שאין מה להלחץ כי האקו לב תקין והמליץ להתחיל טיפול בנורמלול - פעמיים ביום 25 מ"ג. הנורמלול עד כה סייע באירועי הדופק המהיר ולא היו אירועים חריגים. מדי פעם דופק קצת מהיר אך לא משהו רציני. לגבי הפעימות - יש ימים יותר רגועים ויש ימים בהן הפעימות רבות ומורגשות היטב. ביצעתי הולטרים כולל חיבור ללופ ריקורדר לתיעוד הפעימות. וכן ביצעתי במשך כל התקופה הזו מס' פעמים אקו לב- אקו לב תמיד תקין לגמרי. בימים האחרונים למרות הטיפול יש אירועי פעימות מוקדמות (מרגישה אותן כרצופות) ומדי פעם גם דופק מהיר (107 במנוחה). האם כדאי לבצע בדיקות נוספות? האם כדאי להתייעץ לגבי החלפת טיפול תרופתי (כיום נורמלול)? האם יתכן קשר בין המצאות בשלבים ראשונים של גיל המעבר לבין פעימות מוקדמות? אגב, בדיקות דם תקינות כולל ב. התריס. תודה רבה.

19/04/2015 | 13:21 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אופירה, בעיקרון פעימות חדריות מוקדמות בכמות זו או אחרת זו תופעה יחסית שכיחה שיכולה להופיע גם בקרב אנשים בריאים. ככלל כמו שאמר לך הקרדיולוג במידה ואין מחלת לב מבנית או בעיות תורשתיות שהולכות עם נטייה להפרעות קצב לב, זה מצב שהוא בדרך כלל אינו מסוכן ואנחנו מטפלים בפעימות רק אם הן מפריעות או הכמות מאוד גדולה שעלולה בטווח הרחוק לגרום לירידה בתפקוד של הלב. את מתארת אצלך כמות קטנה של פעימות. כשמחליטים לטפל תרופתית, הרי קבוצת התרופות מקבוצת חוסמי ביתא כמו הנורמיטן זה הטיפול הראשוני המקובל. לגבייך ספציפי, אם יש זוגות של פעימות ואף מעבר לכך ואם את ממשיכה להרגיש לא טוב למרות הכדורים אני חושבת שכדאי שתופני לקרדיולוג שמומחה בהפרעות קצב לב. שיראה גם את הצורה של הפעימות ויחליט אם הטיפול שאת מקבלת הוא אכן מתאים לך. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה