קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  לב האישה

02/02/2015 | 13:37 | מאת: שרונה

בת 57. אין בעיות לב. בעבר סרטן שד. היסטורייה משפחתית ענפה עם בעיות לב. יש לי כחודש קוצר נשימה שלאחרונה חלף ונשאר רק בזמן מאמץ. הוא הייה גם במנוחה. כעת לא. בדיקות קרדיליות תקינות. נישלחתי לאקו במאמץ. לפני שנה צינתור וירטואלי תקין. נישלחתע לצינתור בגלל שריפה בחזה. אם כעת הקוצר נשימה במצב שיפור, האם כדאי לעשות את האקו במאמץ? האם יתכן שינוי בשנה?

08/02/2015 | 16:53 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שרונה, אבחנה מבדלת של קוצר נשימה היא רחבה וכוללת בעיות שלא קשורות ללב ושקשורות ללב. כמובן בלי להכיר את הרקע שלך, לקבל יותר פרטים על התלונה, ולבדוק אותך קשה לומר את הסיבה לקוצר נשימה אצלך. ככלל אני חושבת שאם יש תלונות חדשות אז כדאי גם שיהיו בדיקות חדשות. בנוסף הערכת תפקוד הלב והמסתמים שמתבצעת באקו לב רגיל היא בדיקה חשובה להערכת קוצר נשימה, במיוחד לאור הרקע של סרטן שד שציינת ובמיוחד אם טופלת בעבר בטיפול כמותרפי או בהקרנות. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה