מחלה כלילית לא חסימתית

דיון מתוך פורום  לב האישה

08/12/2013 | 19:47 | מאת: בתיה

שלןם דר' בליך בבדיקת צינתור וירטואלי נמצא אצלי : עורק שמאלי קדמי יורד - הלומן מעט לא סדיר עורק שמאלי עוקף ועורקים מרגינליים - לומן לא סדיר. בסיכום נכתב מחלה כלילית לא חסימתית ודומיננטיות ימנית . אודה לך אם תוכלי להסביר מי מהי המחלה ומה עלי לעשות תודה בתיה

22/12/2013 | 11:53 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום בתיה, סליחה על העיכוב בתגובה. לא כתבת לי את גילך , את הרקע הרפואישלך ולמה בכלל עשית את הבדיקה.בלי כל המידע הנ"ל, התשובה שתיארת לי מתארת שאין מחלה משמעותית בעורקי הלב, כלומר הבדיקה נכון לעכשין היא תקינה. מה שעלייך לעשות זה להקפיד ולעקוב אחרי גורמי סיכון אם הם קיימים ואם כן לטפל בהם מיטבי. גורמי הסיכון לטרשת עורקים הם עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, השמנה, יתר שומנים בדם. כל הדברים הללו אם לא קיימים יכולים להתפתח במשך השנים ולכן חשוב לעקוב. אם קיים גורם סיכון הרי צריך לטפל בו מיטבי. בנוסף חשוב לשמור על אורח חיים בריא שזה כולל תזונה (אפשר לתאם פגישה עם דיאטנית) ופעילות גופנית סדירה, ההמלצה הליכה של לפחות חצי שעה במשך לפחות חמישה ימים בשבוע. תרגישי טוב

01/04/2018 | 14:40 | מאת: דני

שלום, בהמשך לשאלה מעלה, לאחר שאובחנתי באותה אבחנה בדיוק - מחלה כלילית לא חסימתית, אוסיף את פרטי הספציפיים ואשמח להתייחסות. אני בן 46 ומס' חודשים, גובה 176 משקל 82, פעיל ברכיבת אופניים מזה 4 שנים מהם בחצי שנה האחרונה באופן אינטנסיבי יותר - סה"כ כ-5 שעות בשבוע, מורכב מ 2-3 איטרציות (מאמץ ונפח). וזה כשנה להערכתי מרגיש קושי בנשימה בעלייה במדרגות קומה אחת (תמיד עולה מהר ובדר"כ עם משקל) מגיע למעלה מתנשף, באופניים מעלה דופק מהר מאוד ל-160 ובמאמץ גם מגיע ל-175. לאחר בירורים אצל קרדיולוג ובדיקות שונות שנעשו, בניטור ל"ד 24 שעות לא עבר 140/80 ובבדיקת מאצץ משולבת לב ריאה ברמב"ם נמצא כי הכל תקין למעט ל"ד שהגיע בבדיקה ל-220/80, מכאן "לחץ דם גבוה במאמץ". המשכנו עם בדיקת תפקוד ריאות ברמבם - תקין וצנטור וירטואלי לפני כשבוע והתוצאות היום כפי שרשמתי מעלה - מחלה כלילית לא חסימתית. מתוך הבדיקה- Mixed 1-24% Mid LAD Mixed 1-24% 1st Diagonal ממצאים ריאות - המדיאסטינום תקין. מערכת דומיננטית - ימין. מעבר לכך כל בדיקות הדם שונות ומשונות שעשו לי עד כה תקינות. בעבר עישנתי מעט (קופסא בשבוע) והפסקתי לפני כ 8-9 שנים. כללית לא שומר יותר מידי על תזונה אבל גם לא מתפרע, מנסה לגוון, ולא אוכל הרבה בשר אדום, אולי פעם בשבוע. אשמח לתגובה / הסבר מעמיק בהקדם.

מנהל פורום לב האישה