מועקה בבית החזה

דיון מתוך פורום  לב האישה

29/11/2013 | 17:29 | מאת: מיכל

זה זמן די רב שאני מרגישה לחץ בחזה בעיקר מעיר אותי משינה ואח"כ חולף. היום היה לי כאב ראש חזק שהוביל אותי למדוד לחץ דם 150/95 אני בת 61. בדיקות אקג שנעשו לאחרונה היו תקינות. אבל תופעה חדשה שאני מרגישה דופק מהיר ואז זה מביא אותי לצורך השתעלות. האם צריך בדיקות נוספות כמו הולטר שהמליץ רופא בית חולים וכו... אודה על תשובתך

22/12/2013 | 11:46 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מיכל, סליחה על העיכוב בתשובה. סיבות לכאבים בחזה הן רבות, חלקם קשורות וחלקן לא קשורות ללב. על מנת להתקדם באבחנה אצליך צריך לקבל קצת יותר פרטים על הרקע הרפואי שלך ועל אופי הכאבים. בעיקרון בגיל שלך כשיש כאבים בחזה חשוב לראות שזה לא על רקע הצרות בעורקים שמספקים את הדם ללב. א.ק.ג תקין לא בזמן הכאבים לא לחוטין שולל זאת. בשלב ראשון חשוב מאוד להעריך גורמי סיכון שלך להצרות בעורקי הלב והם עישון, יתר שומנים בדם, יתר לחץ דם, סוכרת, השמנה. חשוב כאמור להעריך אצליך אילו גורמי סיכון קיימים ולטפל בהם מיטבי. על מנת לקבוע אם יש לך יתר לחץ דם הרי צריך לא להסתמך רק על מדידה בודדת אלא לעשות מספר מדידות כשאת במנוחה ומרגישה בטוב. אם אכן קיים יתר לחץ דם הרי כמו בגורמי סיכון אחרים יש לטפל. אם החשד הקליני אחרי שלוקחים ממך יותר פרטים הוא אכן שמדובר בבעיה בעורקי הלב, ואין שיפור אחרי איזון גורמי סיכון ואספירין הרי ניתן גם לעשות בדיקה לא פולשנית כמו מיפוי לב שנותן בעקיפין מידע על עורקי הלב. לגבי דפיקות הלב, לא ברור אם זה מגיע ביחד עם הכאבים או תלונה שונה. בשלב ראשון חשוב לבצע בדיקות דם ספירת דם, כימיה ותפקודי בלוטת התריס. במידה והבדיקות תקינות הרי אכן המפתח להגיע לאבחנה זה לתעד את תרשים הא.ק.ג שלך בזמןהרגשת דפיקות הלב וזה אכן ניתן לעשות על ידי בדיקת הולטר. חשוב מאוד שבזמן שאת מחוברת להולטר תלחצי על הכפתור ותרשמי בצד את השעה שבה הרגשת דפיקות לב ואז ניתן יהיה לראות באיזו בעיה בדיוק מדובר. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה