פעימות מוקדמות וסינוס טריכרדיה

דיון מתוך פורום  לב האישה

03/09/2013 | 12:50 | מאת: גילי

שלום רב, סובלת מפעימות מוקדמות APC'S ו- VPC'S מעל שנה. מדי פעם יש התקפי סינוס טריכרדיה (דופק מהיר ). אני יכולה לשבת במנוחה ופתאם משום מקום להגיע לדופק 90. חוברתי 'ללופ ריקורדר', עקב פעימות מוקדמות (הממצאים: ממקור חדרי בעיקר) שהחלו להתגבר. הפעימות מוקדמות (בד"כ בודדות, מעטות בזוגות והיו מס' אירועים של 5-3 ברצף). ביצעתי גם הולטר לחץ דם - שהראה לחץ דם נמוך מאד .יש לציין כי בוצע גם אקו לב - היה תקין לחלוטין. בדיקות דם מעולות. בדיקת מאמץ - היו מס' פעימות מוקדמות במהלך הבדיקה חוץ מזה לא היה ממצא חריג. בימים האחרונים - התגברות משמעותית של פעימות מוקדמות ממקור חדרי (מחוברת עדיין ללופ ריקורדר כך שיש תיעוד).לעיתים יש פעימה מוקדמת או שתיים אחריהן הפסקה של מס' דקות ואז שוב פעימה ותוך מס' דקות פעימה נוספת או שתיים ברצף. היו גם מס' אירועים של 3 - 4 ברצף. האם התגברות זו של מס' הפעימות המוקדמות ממקור חדרי מעיד על החמרה במצב למרות אקו תקין?האם זו הסיבה גם לסינוס טריכרדיה? האם כדאי לשקול אבלציה? (מטופלת בקרדילוק חצי כדור ליום אך מעדיפה בלעדיו כי הוא מוריד לי את לחץ הדם שממילא נמוך). תודה רבה

15/09/2013 | 10:51 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום גילי, לא כתבת לי את גילך ולא את מחלות הרקע שלך. בהנחה שאת בריאה עם אקו לב תקין וללא סיפור משפחתי של הפרעות קצב אז סביר להניח שמדובר בפעימות חדריות מוקדמות שאינן מסוכנות. כטיפול בפעימות המוקדמות בשלב ראשון יש לחפש סיבות מעוררות כמו אלכוהול, קפה בכמות גדולה, מתחים וממצאים שונים בבדיקות דם כולל הפרעה בבלוטת התריס. בהנחה שכל זה תקין ולא נמצאה סיבה מעוררת ברורה והפעימות מאוד מפריעות אז השלב הבא ניסיון תרופתי עם כדור כמו קרדילוק שאת נוטלת. אם גם זה לא עוזר והפעימות מאוד מפריעות אפשר לשקול בדיקה אלקטרופיזיולוגית ואבלציה. אחוזי ההצלחה של הפעולה והסיכון שבפעולה קשורים בצורה של הפעימות ומהמקום בלב משם הפעימות המוקדמות באות. את זה ניתן להעריך על סמך רישום הפעימה המוקדמת בתרשים א.ק.ג. אם מקור הפעימות ממוצא חדר ימין, זה מקום השכיח עם אחוזי הצלחה גבוהים בפעולה ועם סיכונים מאוד נמוכים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה