לחץ דם גבוה אצל צעירה

דיון מתוך פורום  לב האישה

15/12/2012 | 09:49 | מאת: הילה

שלום רב, אני בת 27. לפני כשבועיים הגעתי לחדר מיון בעקבות סיבוך של סרפטוקוק בגרון ובדיקות שנעשו לי נמצא שיש לי לחץ דם גבוה מאד. הרופאה במיון נתנה לי כדורים שונים להורדת לחץ הדם, שלא הועילו. בסוף נמצא כדור שהוריד לי אותו בצורה חדה (נראה לי שקודקס) לערכים נורמלים. בהתלבטות איזו כדור לתת לי היא כל הזמן חזרה על המשפט "היא צעירה, אני לא רוצה לתת לה כדור כזה". כשהיא סיימה את המשמרת הגיעו רופאים אחרים שלא התייחסו יותר לגיל שלי, רק לניסיון להוריד את הערכים... בסופו של דבר שוחררתי הביתה להמשך ברור ומעקב, עם הנחייה לקחת 12.5 מ"ג של כדור דיזותיאזיד בבוקר. מחר יש לי הולטר לחץ דם של 24 שעות, ובעוד חודש דופלר של עורקי הכליות. האם זה כדור ש"מתאים לאנשים צעירים"? ממה רצתה להמנע הרופאה הנחמדה ומה בסוף קרה? תודה על העזרה, הילה

14/01/2013 | 14:08 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום הילה, אבחנה של יתר לחץ דם אינה נעשית על סמך מדידה בודדת, תוך כדי מחלה. יחד עם זאת האבחנה של יתר לחץ דם מאוד חשובה אם אכן היא קיימת. יתר לחץ דם הינו גורם סיכון חשוב למחלות לב וכלי דם. במידה ויש יתר לחץ דם הרי התועלת של הטיפול עולה על התופעות לוואי של הכדורים. רב הכדורים לטיפול ביתר לחץ דם נסבלים היטב. אין לי כרגע את המידע המספק להחליט אם אכן יש לך יתר לחץ דם אבל במידה וכן אז דווקא בגלל הגיל חשוב מאוד לאזן את לחץ הדם. הכדור שאת לוקחת דיזותיאזיד הוא משתן וכדור יחסית חלש ללחץ דם. תופעת לוואי העיקרית שלו היא ירידה בדם ברמת האשלגן ולכן צריך לעקוב עם בדיקות דם. המינון שאת לוקחת ממש מינימלי. אם עם הטיפול הנ"ל הלחץ דם שלך תקין לחלוטין הרי נשאלת השאלה אם באמת יש לך יתר לחץ דם. לסיכום אני חושבת שמפתח להמשך זה מדידות של לחץ דם במנוחה, בזמנים שונים והצגת הרישום לרופא משפחה וכך לפי המדידות להחליט על המשך הטיפול המיטבי עבורך. תרגישי טוב

18/01/2013 | 16:33 | מאת: הילה

שלום ד"ר בליך, תודה על תשובתך. חשוב לציין שבעבר נמדדו לי ערכים גבוהים של לחץ דם בקופת החולים, אבל לא גבוהים כמו שנראו בחדר המיון. הרופאה בקשה לבדוק את זה מזמן ואני ברחתי מזה... (אולי חשוב לציין שיש לי טראומה קטנה מרופאים וסביר שתמיד הנחתי שלחץ הדם שלי עולה מחרדה בכל מפגש עם אנשי צוות רפואי). בנתיים עבר די הרבה זמן ועשיתי עוד בדיקות. עשיתי הולטר לחץ דם של 24 שעות, שיצא תקין, עם חצי הכדור של הדיזותיאזיד שאני לוקחת מאז ההגעה למיון (עבר מאז קצת יותר מחודש וחצי). כמו כן עשו לי בדיקה של עורקי הכליות, גם היא תקינה לחלוטין. עשו לי גם אולטרסאונד של הבטן, וגם הוא תקין... (במיון עשו גם אקו לב שגם הוא תקין). רופאת המשפחה שלי לא מתרגשת מהעניין, מבחינתה לחץ הדם מאוזן עם החצי כדור הזה וזהו, היא לא מרגישה צורך להתעסק בזה, אבל אני תוהה אם בכלל אני צריכה אותו ולא כל כך יודעת מה לעשות... בחלקים מסויימים מהיום אני מרגישה שהראייה שלי פחות טובה ממה שהיתה לפני שהתחלתי עם הכדור הזה, זה יכול להיות קשור לירידה באשלגן? תודה ענקית על העזרה, מזל שיש פורום כזה...

מנהל פורום לב האישה