יעוץ לגביי תרופה להאטת דופק בהריון בר סיכון (עורק טבורי יחיד)

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/10/2020 | 14:58 | מאת: שיר

שלום ד"ר אשמח לעצתך אני בת 23 בהריון ראשון שבוע 21, ההריון מוגדר כהריון בר סיכון בגלל עורק טבורי יחיד לעובר. בחודשים האחרונים עם דופק מהיר - 120/110/113 לעיתים גם לא לאחר מאמץ(בישיבה ושכיבה), ומורגש מאוד גם בשכיבה. אתמול לאחר בדיקות במיון שלא העלו בעיה מוגדרת הומלץ לי לקחת פרולול 5 מ"ג 3 פעמים ביום על מנת להאט את הדופק. (ולעשות אקו לב ומעקב אצל קרדיולוג). קראתי והבנתי שבדרך כלל לא נותנים תרופות כאלו בהריון שכן זה עלול להשפיע על התפתחות וגדילת העובר. והשאלה שלי אם מכיוון שלעובר יש עורק טבורי יחיד, והסיכון העיקרי הוא גדילה איטית של העובר - האם לקיחת התרופה עלולה לגרום לנזק לעובר עוד יותר? חוששת שהתרופה תפגע בעובר.. אציין שבשבוע שעבר התחלתי ביעוץ אנדוקרינולוגי גם טיפול ביוטירוקס 50 מק"ג 3 פעמים בשבוע בגלל TSH 3.3 (גבוה קצת להריון - ומהבדיקות במיון אחרי שבוע של טיפול ביוטירוקס אכן ירד ל 2.26 ) אשמח ממש לחוות דעתכם..תודה רבה!!

01/11/2020 | 10:16 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שיר, בעקרון עלית קצב הלב בהריון היא תופעה טבעית. כמובן צריך לראות באיזה סוג של עלית קצב מדובר ועד כמה. האם מדובר בדופק רגיל שרק עולה או בסוג של הפרעת קצב. כמובן אם מדובר בהפרעת קצב הטיפול תלוי בסוג ההפרעה. אם מדובר בדופק רגיל שעולה הרי זה מופיע בדרך כלל משני לתופעה מסוימת למשל משני לירידה בכמות הדם, המוגלובין, ירידה במלחים, תפקוד יתר של בלוטת התריס, בעיה במבנה של שריר הלב או בעיה במסתמי הלב ןעוד. הטיפול הנכון יותר הוא לאתר את הבעיה ולטפל בה. לכן חשוב לבצע בדיקות דם מקיפות , אקו לב , הולטר דופק כברור ראשוני ובהתאם לממצאים להחליט על הטיפול. לגבי ערכי TSH שציינת לפי ערכי מעבדה שאני מכירה זה בגדר התקין. חשוב לראות גם FT4 FT3 שלא ציינת את הערך שלהם. צריך לזכור שמתן של הורמוני בלוטת התריס עלול להוביל לתפקוד יתר של הבלוטה ואז לדופק מהיר יותר. לגבי מתן פרולול בעקרון זו תרופה שניתן לקחת בהריון, והמינון שהומלץ לך הוא מאוד קטן. יחד עם זאת בכל הריון עדיף להמנע מכל תרופה עד כמה שניתן. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה