האם אפשר לאבד הכרה במאמץ בשירותים?

דיון מתוך פורום  לב האישה

24/09/2019 | 13:42 | מאת: אני עצמי

בקיץ לפני שנתיים אבחנו אצלי מעי רגיז. מאז אני מתאמצת בשירותים בחלק מהביקורים. ככל שהמאמץ שלי היה קשה יותר, ככה הרגשתי יותר מסוחררת, כבדה, חלשה. לפעמים אפילו הרגשתי רעד בידיים ושאני לא מצליחה ללכת בלי לגרור רגליים או שהן מרגישות רפויות, וככל שאני מתאמצת יותר אני מרגישה יותר קרובה לעלפון. לא עשיתי ספורט במשך שנתיים, כל בדיקות הדם שלי תקינות ואין לי מום לבבי. האם אני באמת עלולה לאבד את ההכרה בשירותים? זה יכול לקרות לי בגיל צעיר או גם בגיל מבוגר? היום אני בת 19

06/10/2019 | 14:37 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רב, מאמץ מאוד חזק וממושך בזמן יציאה עלול לגרום לירידה בלחץ דם וכך להרגשה של סחרחורת ואם לא יחלוף וימשך אז גם לאיבוד הכרה. בדרך כלל הדבר לא קורה אצל אנשים שאין להם בעיה במבנה שריר הלב. בכל מקרה ברגע שמרגישים את הסחרחורת והחולשה בזמן המאמץ של היציאה בשרותים מומלץ להפסיק את המאמץ החזק והדברים אמורים להסתדר תוך מספר שניות. תרגישי טוב

06/10/2019 | 14:59 | מאת: אני עצמי

אבל לפעמים לוקח לי יותר זמן להתאושש. האם כבר קרו מקרים כאלה של איבוד הכרה או התעלפות?

מנהל פורום לב האישה