לקיחת אומגה 3 למניעה ארועי לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

17/07/2019 | 22:08 | מאת: גל

בת 60, אבי נפטר מהתקף לב בגיל 49. לחץ הדם שלי תקין. הכולסטרול הרע גבוה מהנורמה והטוב תקין וגבוה,טריגליצרידים תקינים. אחת לשנה יש לי דופק מהיר ומורגש. האם לקיחת אומגה 3 יומיומית יכולה להועיל לתפקוד הלב? תודה.

14/08/2019 | 16:01 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום גל, אם אבא אכן נפטר מבתקף לב בגיל צעיר אז חשוב מאוד שאת תקפידי על כל גורמי הסיכון שמוכרים להתקף לב. הכוונה בשום פנים ואופן לא לעשן, לבדוק סוכר בצום. לבדוק לחץ דם. מבחינת פרופיל השומנים הכולסטרול הרע LDL אמור להיות פחות מ 100 ואפילו בשבילך יש שיחמירו וימליצו שיהיה פחות מ 70. חשוב לשמור על משקל ועל אורח חיים בריא שכולל פעילות גופנית סדירה. אפשר גם לשלב כמות קטנה של יין. לגבי אומגה 3 זה תוסף מזון שיעיל מאוד להורדת טריגלצרידים אם הם גבוהים. לגבי שאר הדברים אין הוכחות חד משמעיות שאומגה 3 יכול להועיל. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה