פעימות לב מוקדמות חזקות מתגברות

דיון מתוך פורום  לב האישה

21/04/2019 | 10:29 | מאת: ירדן

שלום לפני כשלושה חודשים עשיתי הולטר, אקג, אקו לב. יצא תקין . כבר שמונה שנים אני מרגישה פעימות נוספות, לפעמים פעימה אחת חזקה בבית החזה, לפעמים בגרון תחושה של דופק לא סדיר . אני סובלת מחרדות וממוקדת בדופק הלב. בהריון אני מרגישה את התופעה בערך פעמיים ביום ובעיקר לאחר אוכל . התופעה התגברה בהריון. זה גורם לי לחרדה קשה ומחשבה שמשהו לא בסדר עם הלב שלי. האם התופעה של הפעימות המוקדמות מעידה על בעיה מסוכנת? בהתחשב בכך שלפני שלושה חודשים עברתי בירור מקיף של הלב שיצא תקין. אשמח למידע בנושא. צריך לטפל? איך? תודה רבה .

28/04/2019 | 14:09 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ירדן, בעקרון פעימה נוספת היא תופעה פיזיולוגית כלומר קיימת אצל רב האנשים והיא לא בהכרח מעידה על מחלה. פעימות מוקדמות יכולות להופיע משני לצריכת חומרים שונים (קפה, אלכוהול, ממריצים וכו), למצבים שונים שניתן לאתר בבדיקות דם, משני לבעית לב מסוימת ומשני למצבים שלא קשורים ללב כמו מתח וחרדה. הטיפול הוא כמובן תלוי בגיל, מחלות רקע של החולה, התלונות, מספר וצורת הפעימות ובממצאי בדיקות מעבדה ובדיקות הקשורות ללב. אני ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה שתדריך אותך כיצד להמשיך.

מנהל פורום לב האישה