אבליציה מול קוצב לב - דחוף. אשמח לתשובתך

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/04/2018 | 21:45 | מאת: שירה

ד"ר בליך שלום, תודה על תשובותיך בפורום. אני בת 72 בד"כ בעלת דופק נמוך כ-40 בממוצע. בקיץ האחרון הופיע אצלי לראשונה פרפור פרוזדורים. מאז נוטלת אליקויס לדילול הדם. השבוע שוב עם אירוע של פרפור פרוזדורים. ניתן פרוקור ולאחר מכן קרדיוליק. בעקבות נטילת הקרדיוליק ירד הדופק. כמו-כן ישנן הפסקות בפעימות (כ-3 שניות). המלצה אחת הייתה על השתלת קוצב לב וככל הנראה בליווי טיפול תרופתי לפרפור. המלצה שנייה הייתה על אבליציה לטיפול בפרפור ומניעת נטילת כדורים באופן קבוע. האם תוכלי בבקשה לחוות את דעתך בנוגע ליעילות הטיפול של כל שיטה? אחוזי ההצלחה של כל אחת מהן? ולמעשה, איזו מהן עדיפה? בתודה.

29/04/2018 | 09:57 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שירה, לפי מה שכתבת את מתארת מצב שבו יש מצד אחד הפרעת קצב שנקראת פרפור פרוזדורים שאינה מסוכנת אך בדרך כלל באה עם דופק יותר גבוה ומצד שני יש קצב רגיל שהוא עם דופק נמוך ואף הפסקות (שחלקן קשורות בתרופות שחיוניות בזמן פרפור פרוזדורים). על פי מה שכתבת הוצעו לך שתי אפשרויות טיפול והינן השתלת קוצב לב קבוע. ניתוח שמתבצע בהרדמה מקומית. הקוצב ידאג לכך שהקצב לא יירד מתחת למספר מסוים נניח 60 וזה יאפשר לתת תרופות ללא חשש בטיפול בפרפור פרוזדורים. הסיכונים בהשתלת קוצב לב נמוכים וזה מצליח באחוזים גבוהים. בנוסף עד כמה שאני מבינה הוצעה לה אבלציה שבאה לטפל בפרפור פרוזדורים, מדובר בפעולה המתבצעת בהרדמה מקומית וטשטוש עורכת מספר שעות. גם בה יש סיבוכים פחות או יותר כמו בהשתלת קוצב לב קבוע ואולי מעט יותר. התועלת שלה משתנה מאדם לאדם כתלות במחלות לב ומחלות נוספות שיש לך. במידה ואין לך כל מחלה בנוסף ולבך בריא אז סיכויי ההצלחה סביב 70%. במידה ויש מחלות נוספות סיכויי ההצלחה יכולים להיות גם נמוכים יותר. במידה והפעולה תצליח יהיה עדיין צורך לקחת כדורים אבל יתכן וניתן יהיה להקטין את המינון ואולי להסתדר ללא קוצב לב קבוע. חשוב בנוכחות פרפור פרוזדורים ליטול תרופות מדללות דם שאני מניחה שאת נוטלת. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה