נטילה יומיומית של סידן

דיון מתוך פורום  לב האישה

14/11/2017 | 17:35 | מאת: גל

בת 59 ונוטלת רק יטוירוקס. נמצאה לי בבדיקה לצפיפות עצם אוסטופניה באגן והומלץ לי לקחת כל יום סידן. העם נטילת סידן יומיומית יכולה לפגוע בלב או להגביר ארועי לב? האם יש עדיפות לסידן קרבונאט או סידן אמורפי? תודה רבה.

21/11/2017 | 18:01 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום גל, ירידה בצפיפות עצם היא גורם סיכון לשברים. נטילת סידן ולפי הצורך גם ויטמין D עשויים לחזק את העצם. בנוסף חשוב לצרוך סידן בתזונה היום יומית דרך מוצרי חלב, טחינה וכו. במידה ותפקוד הכליתי הוא תקין והמנגנונים בגוף הגורמים לכניסת סידן לעצמות מתפקדים היטב אז גם אם את נוטלת עודף סידן הוא יגיע לעצמות ויופרש בשתן ולא ישאר בדם. רק עליה משמעותית ברמת הסידן בדם עלולה להשפיע על ההולכה החשמלית בלב. כאמור זה לא אמור לקרות באנשים בריאים שנוטלים סידן. לגבי סוגי הסידן יש עבודות שמראות שספיגתו של סידן אמורפי טובה יותר, יחד עם זאת כנראה שאם סידן קרבונט נלקח עם המזון אז גם ספיגתו טובה. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה